Svetovalna skupina SREČA(NJE) S TESNOBO

Skupinska obravnava anksioznosti

9 srečanj, Renče/Nova Gorica, oktober – december 2022

Ponedeljek, 17.30 – 19.15

Življenje človeka vse pogosteje zaznamuje tesnoba (anksioznost). Število ljudi, ki trpijo za tesnobo, se je močno povečalo v zadnjih letih. Simptomi anksioznosti, kot so občutki nelagodja, živčnosti, zaskrbljenosti, napetosti, strah in drugi, lahko močno zmanjšujejo kakovost življenja. Če so simptomi anksioznosti močni, nas ovirajo pri vsakodnevnih aktivnostih, vztrajajo kljub odsotnosti nevarnosti in se nam zdi, da nad njimi nimamo več nadzora, je čas, da poiščemo poMOČ.

Skupinska obravnava anksioznosti ponuja varen in zaupen prostor, v katerem se lahko srečamo s sabo in z drugimi udeleženci. Majhna skupina nudi ustrezno podporo posamezniku pri soočanju s strahovi, raziskovanju misli, čustev in telesnih občutkov ter pri krepitvi virov moči za spoprijemanje s težavami. Vzdušje, v katerem si lahko dovolimo občutiti, doživljanja izraziti in smo ob tem sprejeti, je temelj za udejanjanje želenih sprememb.

Preko pogovora in izkustvenih vaj tekom devetih srečanj:

  • boste spoznavali sebe in ozadje anksioznosti,
  • se boste naučili priti v stik z notranjimi doživljanji (telesnimi občutki, čustvi, mislimi) na sočuten način,
  • boste odkrivali svoje vzorce razmišljanja, čustvovanja in vedenja ter odpravljali svoja omejujoča prepričanja,
  • boste spoznali učinkovite tehnike za soočanje s tesnobo, ki izhajajo iz najnovejših spoznanj s psihološkega področja,
  • se boste naučili sprejemanja neprijetnih čustev,
  • se boste ob podpori skupine postopoma soočali s situacijami, v katerih doživljate tesnobo,
  • bo veliko priložnosti za spoznavanje različnih tehnik za vzpostavljanje notranjega ravnovesja (čuječnosti, tehnike sproščanja ipd.),
  • se boste lahko povezali s tistimi, ki se soočajo s podobnimi izzivi, in s tem odkrili, da v stiski niste sami.

Kdaj: ob ponedeljkih, 3. 10. – 5. 12. 2022 (z izjemo 31. 10. 2022).

Kje: posestvo Vila Lana v Renčah/Srečna hiša Nova Gorica. Lokacija je odvisna od števila prijavljenih, o njej boste obveščeni po zaključenem prijavnem roku.

Kdo bo skupino vodil: skupino bom vodila Daša Cek Stepančič. Sem mag. psihosocialne pomoči, predavateljica, ustanoviteljica združenja kognitivno-vedenjskih svetovalcev Slovenije (KVS Slovenija) in Centra za anksioznost. V zavedanju vloge visokih etičnih načel pri opravljanju dela z ljudmi v stiski sem napisala prvi kodeks etike na področju psihosocialnega svetovanja v Sloveniji. Več o meni in mojem delu si lahko preberete tukaj.

V življenju mi je bilo dano hoditi z roko v roki z anksioznostjo – najprej ob opazovanju družinskega člana, ki mu je dolga leta sedela na rami, po smrti dečka mojih let se je pri komaj desetih letih oprijela še moje. In tako sva korakali več kot desetletje tako tesno druga ob drugi, da sem jo uspela še kako dobro spoznati. Poslovili sva se prijateljsko. Zame je bila namreč tesnoba ena največjih učiteljic. Zaradi spremljanja številnih klientov na poti osvobajanja od težav s tesnobo ter dragocenih spoznanj, pridobljenih z lastno izkušnjo, verjamem, da lahko uspe tudi vam!

Cena: 207 eur za 9 srečanj (možnost plačila v treh mesečnih obrokih). Za dosego uspeha je potrebnih več srečanj, zato je skupinska obravnava tesnobe kontinuirana. Skupina bo zaprtega tipa. Prvi obrok se poravna pred prvim srečanjem skupine.

Dodatne informacije na: 031 734 233 ali dasa.cek.stepancic@gmail.com

Prijave so možne do 28. 9. 2022. Maksimalno število udeležencev je 10. Pri sprejemu v skupino bo upoštevan vrstni red prijav.

Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca:

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da posredovane osebne podatke zbiram in obdelujem z namenom vaše prijave v skupino.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close