Poletje v Oazi miru

Renče (Goriška), junij – avgust 2022

Sredini popoldnevi za osebno rast, pester program za otroke in mladostnike ter odrasle v objemu narave

PROGRAM JUNIJ 2022

1. 6. 2022, 16.30-17.15: Bralna urica (za otroke)

Prvo bralno otroško druženje ob skrbno izbrani zgodbici bo spodbudilo razmislek, samorefleksijo in osebnostno rast. Dogodek je primeren za otroke v starosti 4-8 let.

Izvajalki: Lana Stepančič in Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja.

Cena in prijave: zaradi prostorskih omejitev in morebitne odpovedi dogodka zaradi slabega vremena je potrebna predhodna prijava (do 27. 5. 2022). Udeležba je brezplačna.

1. 6. 2022, 17.45-19.45: Predstavitvena EFT delavnica

Na predstavitveni delavnici boste izvedeli, kaj je EFT (tapkanje), sicer uveljavljena tehnika za zmanjševanje stresa in čustvenih težav ter sproščanje. Pridobili boste koristne informacije o tem, kako vam lahko EFT metoda pomaga na različnih področjih življenja – kaj vse lahko (o)lajšate ali odpravite, spremenite na bolje in koliko lahko pridobite s tapkanjem po določenih točkah na obrazu ter telesu. Dogodek bo priložnost, da EFT metodo preizkusite na sebi in ovrednotite vaše počutje prej in potem. Tapkali bomo na vdih in se čuječe osredotočili na telo ter čutenje le-tega. Predhodno znanje ni potrebno.

Izvajalka: Tjaša Šapla Troha, EFT izvajalka 2. stopnje.

Cena in prijave: 18 eur, potrebna je predhodna prijava (do 27. 5. 2022).

8. 6. 2022, 16.30-17.30: Čuječe raziskovanje gozda (za otroke)

Ko se spoznavanja narave ali katere druge izbrane aktivnosti lotimo na čuječ način, je doživetje le-tega prav posebna izkušnja. Takrat nepotrebne skrbi o preteklosti in prihodnosti potihnejo ter v vsej polnosti lahko pričnemo uživati v tukaj in zdaj. Delavnica je namenjena otrokom v starosti 6-12 let. Priporočamo udobna športna oblačila in obutev ter uporabo zaščite pred klopi.

Izvajalki: Lana Stepančič in Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja.

Cena in prijave: 8 eur, potrebna je predhodna prijava (do 3. 6. 2022).

8. 6. 2022, 18.30-20.00: delavnica Domov, v telo (gibalno-meditativna raziskovanja v naravi) – 1. srečanje

Gibalno-meditativno raziskovanje vključuje tehnike in principe različnih modalitet – od joge, različnih vrst meditacije, metode Feldenkrais, somatskega doživljanja po Petru Levinu, taoistične notranje alkimije … Te bodo na treh srečanjih smiselno kombinirane z namenom poglabljanja utelešenosti, regulacije živčnega sistema, odkrivanja virov moči ter raziskovanja notranjega prostora, gibanja in delovanja. Dober stik s telesom nam prinaša osnovni občutek varnosti in stabilnosti ter nam omogoča bolj lahkotno doživljanje različnih čustvenih stanj in življenjskih situacij.

Izvajalka: Mateja Kodermac, dolgoletna učiteljica joge, meditacije, metode Feldenkrais ter drugih tehnik, ki temeljijo na povezavi telesa in psihe.

Cena in prijave: 15 eur/srečanje ali 35 eur za vse tri dele, potrebna je predhodna prijava (do 3. 6. 2022).

15. 6. 2022, 16.30-17.15: Bralna urica (za otroke)

Pravljice so nekaj čudovitega – ne pripovedujejo le o zlobnih ljudeh, pošastih in zvereh, ampak tudi o tem, kako jih je mogoče premagati. Tokratna bralna urica bo vnovična priložnost za osebno rast otroka ob skrbno izbranem knjižnem gradivu. Dogodek je primeren za otroke v starosti 4-8 let.

Izvajalki: Lana Stepančič in Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja.

Cena in prijave: zaradi prostorskih omejitev in morebitne odpovedi dogodka zaradi slabega vremena je potrebna predhodna prijava (do 10. 6. 2022). Udeležba je brezplačna.

15. 6. 2022, 18.30-20.00: delavnica Domov, v telo (gibalno-meditativna raziskovanja v naravi) – 2. srečanje

Po začetni delavnici se bomo podali na pot vnovične krepitve stika s telesom za dosego boljšega počutja. Več o programu pri opisu 1. dela.

Izvajalka: Mateja Kodermac, dolgoletna učiteljica joge, meditacije, metode Feldenkrais ter drugih tehnik, ki temeljijo na povezavi telesa in psihe.

Cena in prijave: 15 eur/srečanje ali 35 eur za vse tri dele, potrebna je predhodna prijava (do 10. 6. 2022).

22. 6. 2022, 16.30-17.30: Osnove čuječnosti za mladostnike

Čuječnost (angl. mindfulness) je učinkovito orodje za  spoprijemanje z različnimi težavami mladostnikov. Biti čuječ pomeni biti prisoten v danem trenutku in sprejemajoč do lastnega doživljanja. Delavnica bo priložnost, da mladostniki spoznajo osnove čuječnosti in krepijo stik s svojim telesom na sočuten način. Primerna je za mladostnike od 10. leta dalje.

Izvajalki: Lana Stepančič in Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja.

Cena in prijave: 8 eur, potrebna je predhodna prijava (do 17. 6. 2022).

22. 6. 2022, 18.30-20.00: delavnica Domov, v telo (gibalno-meditativna raziskovanja v naravi) – 3. srečanje

Po prvem in drugem delu bo tokratna delavnica Domov, v telo zadnja priložnost za združitev gibanja in meditacije za krepitev stika s telesom v objemu čudovite narave Oaze miru. Več o programu pri opisu 1. dela.

Izvajalka: Mateja Kodermac, dolgoletna učiteljica joge, meditacije, metode Feldenkrais ter drugih tehnik, ki temeljijo na povezavi telesa in psihe.

Cena in prijave: 15 eur/srečanje ali 35 eur za vse tri dele, potrebna je predhodna prijava (do 17. 6. 2022).

29. 6. 2022, 16.30-17.15: Bralna urica (za otroke)

Katere lastnosti si delimo s pravljičnimi junaki, katere od prepoznanih so zaželene in katere ne, katere nam koristijo ter katere škodijo …, bomo razmišljali ob izbrani pravljici. Refleksija ob zgodbi spodbuja samospoznavanje in osebno rast. Dogodek je primeren za otroke v starosti 4-8 let.

Izvajalki: Lana Stepančič in Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja.

Cena in prijave: zaradi prostorskih omejitev in morebitne odpovedi dogodka zaradi slabega vremena je potrebna predhodna prijava (do 24. 6. 2022). Udeležba je brezplačna.

29. 6. 2022, 18.00-19.30: Osnove čuječega bivanja (za odrasle)

Čuječnost (angl. mindfulness) je učinkovito orodje za  spoprijemanje s težavami. Biti čuječ pomeni biti prisoten, ne-obsojajoč, sprejemajoč in sočuten do sebe ter lastnega doživljanja. Z raznimi formalnimi vajami v obliki meditacij in ne-formalnimi vajami ob vsakodnevnih aktivnostih krepimo zavedanje lastnega doživljanja, kar nam lahko pomaga pri soočanju s stresom, tesnobo, depresijo ter izzivi vsakdana. Delavnica bo priložnost, da spoznate čuječnost in jo preizkusite v praksi.

Izvajalka: Aneta Curavić Njegomirović, mag. psihosocialne pomoči, specializantka sistemske psihoterapije.

Cena in prijave: 15 eur, potrebna je predhodna prijava (do 24. 6. 2022).

MAKSIMALNO ŠTEVILO PRIJAV V POSAMEZNI PROGRAM JE 20. ZAGOTOVITE SI SVOJE MESTO! AKTIVNOSTI BODO IZPELJANE OB ZADOSTNEM ŠTEVILU PRIJAV.

TOPLO VABLJENI!

BI ŽELELI BITI ZNAMI TUDI V JULIJU? SPREMLJAJTE NAS, PROGRAM BO OBJAVLJEN NAJKASNEJE 20. 6. 2022!

Prijave na dogodke so možne preko spodnjega obrazca:

Prijavljam se na naslednji dogodek/dogodke:

Ali želite prejemati e-novice o aktualnih dogodkih v Oazi miru?

S prijavo se zavezujete k plačilu kotizacije. S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da posredovane osebne podatke zbiramo in obdelujemo z namenom vaše prijave v program (ter pošiljanja e-novic).

NA KRATKO O OAZI MIRU

Oaza miru je prostor v idiličnem naravnem okolju v kraju Renče pri Novi Gorici, primeren za butične pogostitve, team buildinge za manjše skupine, delavnice in predavanja ter razstave. Posestvo se nahaja tik ob pričetku nove Poti miru Vinišče (Renče) – Cerje (Opatje selo). V poletnem času ponuja dom sklopu delavnic za osebnostno rast Poletje v Oazi miru.

Bi želeli biti del Poletja v Oazi miru s svojo aktivnostjo za osebno rast ali potrebujete prijeten prostor za izvedbo delavnic, predavanja ali razstave, morda prav posebno pogostitev? Za informacije smo vam na voljo na e-mail naslovu: oaza.miru.rence@gmail.com in na telefonski številki: 031 734 233.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close