Poletje v Oazi miru – program avgust 2022

Renče (Goriška), junij – avgust 2022

Sredini popoldnevi za osebno rast, pester program za otroke in mladostnike ter odrasle v objemu narave

PROGRAM AVGUST 2022

3. 8. 2022, 18.00-19.45: Spreminjam svoje misli, spreminjam (svoj) svet (delavnica za mladostnike) – 3. del

Spreminjam svoje misli, spreminjam (svoj) svet je sklop petih delavnic za osebno rast mladostnikov v starosti 14-19 let, katerih cilj je podpreti mladostnika pri spoznavanju sebe, svojega notranjega sveta in načinov delovanja, pri gradnji pozitivne samopodobe, postavljanju dosegljivih ciljev ter njihovem uresničevanju, konstruktivnem soočanju s težavnimi življenjskimi situacijami in vzpostavljanju ter vzdrževanju kakovostnih medosebnih odnosov. Delavnice odpirajo prostor za pridobivanje dragocenih znanj in veščin, kakovostno preživljanje prostega časa in obenem povezovanje z vrstniki.

Na tretji delavnici bomo spoznavali različne tehnike sidranja, ki so nam lahko v veliko pomoč, ko pod vplivom stresa “izgubljamo tla pod nogami”. Skozi urjenje čuječnosti bomo krepili stik s telesom in se naučili opazovanja lastnega miselnega toka na objektivnejši ter posledično manj obremenjujoč način.

Zaradi neločljive povezanosti vsebin prijava na posamično delavnico ni možna.

Izvajalka: Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialne pomoči.

Cena in prijave: 100 eur za 5 srečanj (možno je plačilo v 2 mesečnih obrokih).

10. 8. 2022, 18.30-19.30: Literarni večer z Aljo Furlan (osebna rast ob izbrani literaturi)

Večer v družbi pisateljice Alje Furlan bo ponudil priložnost za stik z besedili, ki v človeku povzročijo premik, spremenijo kemijo, sprožijo proces. Tudi ali predvsem osebne rasti. Avtorica čudovitih zgodb Moč vseh sil in Stol, zbranih v eni sami knjigi, nam bo na čuten način prebrala zgodbi ter nam dovolila pogledati v njuno ozadje z njene perspektive. Obenem bo dogodek priložnost, da se zazrete vase in v intimnem vzdušju z ostalimi podelite, kaj se je ob slišanem premaknilo v vas.

“Moč vseh sil in Stol sta se pisali zelo samosvoje, zato ju tudi sama šele raziskujem. Tu tiči vzrok, da sem se pod njiju podpisala kot Ana Tarin. Tako sem se lahko oddaljila od njiju in sem skupaj z vami na strani raziskovalke ter učenke. Po mojih izkušnjah nas mame opolnomočijo, kolikor je v njihovi moči, in očetje prepoznajo, kakor znajo. Od tam naprej ‘plešemo’ same,” pravi Alja, ki želi s knjigo predvsem nagovoriti ženske.

Izvajalka: Alja Furlan, pisateljica.

Cena in prijave: udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava (do 5. 8. 2022).

17. 8. 2022, 18.00-19.45: Spreminjam svoje misli, spreminjam (svoj) svet (delavnica za mladostnike) – 4. del

Na četrti delavnici bomo nadaljevali z osvajanjem distance od lastnih misli, kar bistveno pripomore k zmanjšanju osebnih stisk. Dogodek bo postregel tudi s spoznavanjem prav posebne sprostitvene tehnike.

Zaradi neločljive povezanosti vsebin prijava na posamično delavnico ni možna.

Izvajalka: Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialne pomoči.

Cena in prijave: 100 eur za 5 srečanj (možno je plačilo v 2 mesečnih obrokih).

24. 8. 2022, 18.30-19.30: Koliko in kako naj starši pomagamo otroku pri šolskih obveznostih? (strokovno voden pogovor za starše)

Novo šolsko leto prinaša skrbi otrokom, pa tudi staršem, zato se bomo na srečanju pogovarjali o otrokovih šolskih obveznostih in vključevanju staršev vanje, o tem, kako lahko otroku pomagamo, da bo njegovo učenje bolj učinkovito, organizirano ter z manj pritoževanja in prepirov. Razmislili bomo, katero odgovornost pri učenju nosi otrok in kaj je odgovornost staršev, da bo življenje v šolskem obdobju ter po njem za vse lažje. 

Izvajalka: Irena Stubelj Marinič, mag. psihosocialne pomoči.

Cena in prijave: udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava (do 19. 8. 2022).

31. 8. 2022, 18.00-19.45: Spreminjam svoje misli, spreminjam (svoj) svet (delavnica za mladostnike) – 5. del

Na sklepnem delu sklopa delavnic Spreminjam svoje misli, spreminjam (svoj) svet bomo ugotavljali, ali je mogoče sprejemati neprijetna čustva in telesne občutke, zakaj je to smiselno ter kako lahko to dosežemo. Naučili se bomo osnov asertivne komunikacije, ki je ključna za vzdrževanje kakovostnih medosebnih odnosov. Udeleženci se bodo zazrli v nova spoznanja, ki so jih tekom petih srečanj pridobili.

Izvajalka: Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialne pomoči.

Cena in prijave: 100 eur za 5 srečanj (možno je plačilo v 2 mesečnih obrokih).

MAKSIMALNO ŠTEVILO PRIJAV V POSAMEZNI PROGRAM JE OMEJENO. ZAGOTOVITE SI SVOJE MESTO! AKTIVNOSTI BODO IZPELJANE OB ZADOSTNEM ŠTEVILU PRIJAV.

TOPLO VABLJENI!

BI ŽELELI BITI Z NAMI TUDI V POLETJU 2023? SPREMLJAJTE NAS, PROGRAM BO OBJAVLJEN POMLADI 2023!

Prijave na dogodke so možne preko spodnjega obrazca:

Oddajam prijavo na naslednji dogodek/dogodke:

Ali želite prejemati e-novice o aktualnih dogodkih v Oazi miru?

S prijavo se zavezujete k plačilu kotizacije. S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da posredovane osebne podatke zbiramo in obdelujemo z namenom vaše prijave v program (ter pošiljanja e-novic).

NA KRATKO O OAZI MIRU

Oaza miru je prostor v idiličnem naravnem okolju v kraju Renče pri Novi Gorici, primeren za butične pogostitve, team buildinge za manjše skupine, delavnice in predavanja ter razstave. Posestvo se nahaja tik ob pričetku nove Poti miru Vinišče (Renče) – Cerje (Opatje selo). V poletnem času ponuja dom sklopu delavnic za osebnostno rast Poletje v Oazi miru.

Bi želeli biti del Poletja v Oazi miru s svojo aktivnostjo za osebno rast ali potrebujete prijeten prostor za izvedbo delavnic, predavanja ali razstave, morda prav posebno pogostitev? Za informacije smo vam na voljo na e-mail naslovu: oaza.miru.rence@gmail.com in na telefonski številki: 031 734 233.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close