Kremšnite hvaležnosti

Za kremšnite hvaležnosti boš potreboval/a:

  • 800 ml mleka,   
  • 2 jajci,
  • 2 vaniljeva pudinga,
  • 2 žlici moke,
  • med,
  • rum,
  • sok 1 limone,
  • presni, manj sladek kakav,
  • polnozrnate “Albert” piškotke,
  • 200 ml sladke smetane in                                                                                           

zvrhan koš hvaležnosti (za lažje dodajanje te sestavine pomisli na dogajanje današnjega dne. Lahko si hvaležen/na za nekaj čisto običajnega, recimo toplo prho, dehtečo kavo ali topel nasmeh neznanca).

Kako poteka priprava?

V 400 ml mleka razmešaš rumenjake, moko, puding, med in rum. Preostalih 400 ml mleka zavreš in dodaš prej pripravljeno maso. Počasi mešaš na zmernem ognju, dokler se ne zgosti. Iz beljakov stepeš čvrst sneg. Ko je krema ohlajena, vmešaš sneg in limonin sok. Na dno pekača razporediš piškote, jih preliješ s kremo in na koncu s stepeno smetano. Po želji na vrh dodaš še 1 plast piškotov in jih potreseš s presnim in manj sladkim kakavom. Ob pripravi seveda ne pozabiš na hvaležnost!

Zakaj ravno hvaležnost?

Če znamo biti hvaležni za tisto, kar nam je danega, pa čeprav za malenkosti, kot so ptičje petje v zgodnem jutru, prijazen pozdrav ali topel dom v zimskem dnevu, smo bolj zadovoljni, mirni in srečni. Če pa se usmerjamo k stvarem, ki nam jih v življenju primanjkuje ali nam gredo narobe, obtičimo v težavi, smo nesrečni in imamo manj možnosti, da uresničimo svoje želje in realiziramo svoje potenciale. Hvaležnost s svojo nalezljivostjo vzpostavlja vezi med ljudmi in jih povezuje. Zato ne pozabi nanjo. Prav nič ne stane, pa vendar dela čudeže!

Želite biti obveščeni o novih objavah in aktualnih dogodkih?

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da posredovane osebne podatke zbiram in obdelujem z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na dasa.cek.stepancic@gmail.com

O meni

Sem kognitivno-vedenjska svetovalka, mama in žena. Obožujem naravo in šport. Tekom različnih življenjskih izkušenj in študija psihosocialne pomoči sem se naučila uživati v drobnih radostih življenja. Sem ustanoviteljica portala Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija (KVS Slovenija) in Centra za anksioznost. Življenje si bogatim s športnimi aktivnostmi pa tudi z raznovrstnimi kulinaričnimi ustvarjanji, s produkti katerih rada pocrkljam družino in prijatelje. Sladkim dobrotam večkrat dodajam prav posebne sestavine ;).

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close