Korenčkovi kolački miru

Za korenčkove kolačke miru boš potreboval/a:

 • 2 jajci,
 • 300 g naribanega korenja,
 • 100 g mletih orehov,
 • 150 g pirine polnozrnate moke,
 • 50 g bele moke,
 • 1 zvrhano žlico medu (po želji več, med lahko zamenjaš tudi s sladkorjem),
 • 2 zavitka vaniljevega sladkorja,
 • 100 g masla,
 • malo mleka,
 • 3 žličke vinskega kamna (ali zavitek pecilnega praška),
 • za preliv pa 1 rikoto, vaniljev puding, mleko, rdeče barvilo (lahko tudi žlico malinovega soka) in koščke temne čokolade za posip ter

notranji mir.

Kako poteka priprava?

Jajca stepeš z medom in vaniljevim sladkorjem ter mešanici dodaš moko, stopljeno maslo in vinski kamen. Naribano korenje in zmlete orehe primešaš prej navedenemu ter dodaš malo mleka, da nastane srednje gosta zmes. Pripravljeno namestiš v modelčke za mafine in pečeš na 180 stopinj C prb. 30 minut. Med peko pripraviš preliv tako, da po navodilih za pripravo skuhaš vaniljev puding, ga ohladiš in mu nato dodaš rikoto ter rdeče barvilo, da dobiš nežno roza kremo. Ko se kolački ohladijo, nadev nabrizgaš nanje in ga potreseš z na drobno nasesekljano temno čokolado. Ob pripravi seveda ne pozabiš vzpostavljati stik s svojim notranjim sidrom miru.

Zakaj ravno mir?

V zadnjih tednih smo priča nemiru v svetu. Svetovni mir pa je produkt notranjega miru in torej ne pomeni le odsotnosti nasilja. Pravi, notranji mir je posledica telesnega, duševnega in duhovnega ravnovesja ter podlaga za to, da lahko občutimo srečo. In čeprav je okrog nas nemirno, se lahko vedno znova v sebi povežemo z našim notranjim sidrom miru. Za vzpostavljanje slednjega je pomembno, da gradimo zdrave medosebne odnose, se znamo postaviti zase in odpuščati, razmejujemo med seboj in drugimi, si dovolimo napake, smo v stiku z lastnimi čustvi in jih konstruktivno izražamo ter živimo življenje po svoji meri.

Vas zanima recept za kremšnite hvaležnosti?

Kliknite TUKAJ.

Želite biti obveščeni o novih objavah in aktualnih dogodkih?

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da posredovane osebne podatke zbiram in obdelujem z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na dasa.cek.stepancic@gmail.com

O meni

Sem kognitivno-vedenjska svetovalka, mama in žena. Obožujem naravo in šport. Tekom različnih življenjskih izkušenj in študija psihosocialne pomoči sem se naučila uživati v drobnih radostih življenja. Sem ustanoviteljica portala Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija (KVS Slovenija) in Centra za anksioznost. Življenje si bogatim s športnimi aktivnostmi pa tudi z raznovrstnimi kulinaričnimi ustvarjanji, s produkti katerih rada pocrkljam družino in prijatelje. Verjamem, da zdrav duh lahko biva le v zdravem telesu, zato recepte prilagajam smernicam za uravnoteženo prehrano.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close